fredag 27 februari 2015

Nu är kursen igång igen!

Äntligen blev det dags igen för möbeltapetseringskursen!

Ett kärt återseende blev det när jag kom till verkstaden och träffade både "Fröken Fåtölj" och kursledaren:) 

Det blev att fortsätta där arbetet hade slutat vilket innebar att sitsen skulle stoppas med lite krollsplint (Enl Wikipedia: Krollsplint (från tyskans krollen, "rulla ihop sig") är bladfibrer från dvärgpalm, som förr användes istället för tagel som stoppning i möbler och madrasser). Vilket fästs under de långa stygn som sytts längst med dynans sidor och mitt. För att man skall sitta bekvämt med benen mot framkant på fåtöljen syr man "av" tyget så det blir som en rulle (kommer inte ihåg vad det heter men har ett fint namn på fackspråk).Nästa steg var att sy fast ett tyg som håller krollen på plats. Då ryggstödet var gott nog att få behålla sitt grundtyg, behövdes bara lite vadd för att "stänga in" det gamla:) Nej... så var det inte, men det blev finare än innan.


Snören stoppades ned mellan rygg och dyna för att  häftas fast baktill på fåtöljen. De är sedan åtdragna så att "solfjädersformen" bildas.

Ja, det var så lång jag kunde göra denna gång, eftersom det nu behövdes beställas tyg. Fortsättning följer vad gäller "Fröken Fåtöljs" förvandling.


Grå, blöt, smutsig och luktade blääää...

Då det var någon timme kvar på kursdagen fick jag ju hitta på något annat, Hmmmm, vad skall jag göra nu då??!
MEN då, kom jag ju ihåg honom - "Uteliggaren" - han som räddades från grovsoporna i höstas.Jag måste säga att han var faktiskt ett strå vassare i snuskighet än vad "Fröken Fåtölj" var, när jag började klä av honom in på  bara "stommen"....

 
 
 
 


 


 

Väl avklädd in på bara stommen, bland alla oss kvinnliga kursdeltagare, så var han som sagt, ganska lågmäld och gjorde inget större väsen av sig.

För att inte genera honom helt och hållet, så skyndar jag mig att påbörja arbetet med att "klä upp" och snygga till "Uteliggaren".Spraylimmar skumgummi på sitsen, fasar av med saxen, för att få en lite rundare form.

Klär dynan med ett fräscht tyg som verkligen blir en "skitsnygg kostym"....Provar in "kavajen" över axlarna och redan nu ser man att det här inte är någon vanlig "man" utan han har säkert tidigare i sitt liv, varit en riktig charmör som bjudit flera "females" att sitta i hans "knä" ;)

Ja, det är inte utan att man nog nu måste ta fram ett nytt arbetsnamn på "Uteliggaren" nu när han fräschat till sig så.....


.... är han vår nya "Mr Grey-Green"?!


 Tjingeling!
/C


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar