måndag 29 december 2014

Puffa mig hit och puffa mig dit!

Ja, då har vi klarat av julen och går i väntans tider för att få ringa in det nya året - 2015 - konstigt men det känns som inte alls länge sedan som vi firande millenniumskiftet och då är det alltså 15 år sedan!

Tiden går fort när man har roligt och det har ju jag med min lilla Fahlinbod, blogg och nu också "möbelfixeriet".












Det sista som gjorts är ju att "Herr Fåtölj" äntligen fått lite sällskap av "Lilla Sypuff". Här görs en lång historia kort:

Hemkommen till Fahlinboden

Här börjar operation "nubb bort"

Många nubb var det i lock och låda

Gamla ben med spikad möbeltass...

... blir ommålade till favoritfärgen:)

Avklädd dyna får behålla sitt "fodertyg"


... men får nytt, rosigt tyg "utåt sett"

och "Chip tjillevipp" så är "Lilla sypuff" klar och kan presenteras för "Herr Fåtölj".  Det verkar som de gillar varandras sällskap, hon blev med en gång placerad på hans högra sidan.

Nu väntar jag bara på att tapetseringskursen som jag anmält mig till, börjar här i mitten av februari, närmare bestämt på "Alla hjärtans dag" - kan det vara ett bättre tecken på att jag älskar det här med gamla möbler?!

Innan förra kursen avslutades, ses nedan en del av den "makeover" som behövs göras för att "Herr Fåtölj" skulle få godkänt att ta in sin "Donna" i den Lindahlska hemmet.



Fjädrar behövdes snöras om för att "Fröken" skulle få snyggare hållning och en fastare "sits".
















Falsk varudeklaration förekommer ju lite både här och där och här är det lite ny sadelgjord som håller upp/in och som sagt - gjorde susen...






... och så här var väl så långt som jag hann, innan vi fick säga hejdå till varandra och ta "jullov".

Jag hoppas hon står kvar och väntar och med glädje kommer att medverka till att underlätta det fortsatta arbetet med att skapa den rätta, snygga "klänningen" - ni vet, den som skall finnas i varje kvinnas garderob - "den lilla svarta".

Till det skall vi nog addera lite "blingbling"...

Hur då, tänker ni... MEN NÄÄÄÄ, det berättar jag inte utan det får ni se så småningom - fortsättning följer angående "Fröken Fåtöljs" öden och äventyr!



Nu önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År, så hörs och ses vi igen 2015!

Tjingeling!
/C




1 kommentar:

  1. Gott nytt år med många möbelprojekt önskar jag dig!

    Elisabet

    SvaraRadera