söndag 2 november 2014

Alla helgons helg


Helgen är till ända och vi är nog många som tänt både ett och flera ljus och tänkt på dem som vi tyvärr inte har hos oss längre.

Det har varit en stillsam och lugn helg, där jag mest varit inne och läst, bl a en av alla tidningar som börjar komma nu och som låter oss få lite julinspiration, även om det känns långt borta när det både är 12 grader varmt, åskar och regnet öser ner stundtals!
Jag makade mig i alla fall ut en vända och plockade lite granris, som till slut resulterade i årets första dörrkrans. Gjorde den lite lagom "julvänlig" med kanel och torkad apelsin.Annars så har jag klätt av "Fröken Pall" för att inom kort prova ut den nya dräkten. För att hon skall bli riktigt fin, "solbränner" vi på benen lite, men eftersom hon hade så fantastiskt pigment, blev hon "svart" om benen, fortare än jag trodde:)Det visade sig också att detta inte var någon fröken som var "lätt på foten" - "skorna" bestod av riktigt tjock filt som var både klistrad och fastsatt med 4 spikar - snacka om att möbeltassarna var bättre förr!I veckan som gått, plockades också symaskinen fram, för "Herr Fåtölj" är inte riktigt klar, utan skall få en liten "hatt" (läs nackkudde). På den kunde man åtminstone sy 3 sidor på maskin, för att sedan ge sig i kast med nål och tråd på den 4 sidan, för att stänga in den stoppning som gör det extra mjukt och gott att luta sig bakåt i "Herr Fåtöljs" famn!

Tjingeling!
/C

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar