tisdag 12 augusti 2014

Sol, bad och varma dagar...

... ligger bakom mig, nu har jobbet pockat på uppmärksamhet och man är tillbaka i vardagen. I sommar har jag verkligen levt upp till att vara lat, bara gjort det jag villat görat samt tycker är kul - bra batteriladdning inför hösten och vintern, med andra ord.Min batteriladdning har bl a bestått av lite olika möten...

BLI INTE RÄDDA NU, men...... den här "varelsen" mötte jag på under min semester...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...en dag åkte jag båt med Kapten Haddock...
... en dag blåste jag såpbubblor - vilka färger - verkligen som små flygande regnbågar men som sagt lite mer runda till formen. Faktiskt lite lika Fahlinbodens ägare:)
Att det varit mycket getingar kan väl inte ha undgått någon, eller? Här på tisteln tycker jag de passar betydligt bättre än när de byggde bo på vår veranda
Fahlinboden har gjort mig sällskap och legat på latsidan - inte mycket som blivit gjort där!
Lekebergsrundan klarades av sista helgen i juni och sen har boden bara varit öppen någon enstaka dag.
 
 
 Under sommar har det bara slipats på någon enstaka stol


En inlämnad soffa har också sakta men säkert fått en ny kostym i form av lite vit färg.

Vad tycker ni om tyget? Tittar ni på Ernst när han är hos Ester?
Det här tyget är snarlikt det han använt men till en mycket billigare peng!

Hmmm, det är så fint så man nästan känner hur daggigt och krispigt det kan vara i naturen en tidig morgon, Grrrr!

Ja, jag har för att behålla den känslan, klätt sitsarna i sommarstugan med detta fina tyg.
I övrigt har jag fotograferat litegrann, vilket är väldigt roligt i och med den digitala världen som har öppnat sig. Man kan ta hur många bilder som helst utan att man som förr i tiden fick lämna/skicka iväg för framkallning och när man fick tillbaka bilderna så var 5 av 24 bilder inte suddiga...


Fantastisk himmel en tisdagkväll

Har ni tänkt på hur de här små fina, späda nässlorna växer sig meterhöga men ändå, om man tittar nära, är väldigt vackra (men ack så ilsksinta och vill brännas)

Hopp opp rosenknopp!Å här är dom - de små hattarna som tjallar om att hösten är på gång....
Ni som följer mig får gärna lämna ett lite avtryck efter er, genom att skriva en kommentar eller så.

Det var allt för den här gången! Ta det lugnt när sommarlunken går över i vardag igen, det är lätt att bli yr om man går ut för hårt:)

Tjingeling!
/C
2 kommentarer:

 1. Tack för hälsningen! :-) Visst har det varit en lat och skön sommar! Man orkade inte göra så mycket annat i solen och värmen. Men nu känns det såååå kallt när det går under 20 grader. Man är inte van... ;-) Men höst - nej, inte än på ett tag hoppas jag.

  Har hört talas om getingar, men inte en enda har vi haft här hos oss! Däremot gott om nässlor, och de bränns förstås när man minst anar det...

  Soffmöblerna till uterummet har kommit. Nu väntar vi även på matrumsmöbeln. Sedan ska ljuskronan och hyllan som jag fyndade hos dig hängas upp... :-) Och inte har jag hunnit läsa tidningarna fastän jag har haft semester.... Tänk hur det kan bli.

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Hej hej! Ja där ser man, men den som "spar han har" och när du har myst till det så är det bara att buffa upp sig i soffan och läsa.
  Ha det gott!
  Hälsn/Chatarina

  SvaraRadera