lördag 12 juli 2014

Söndagsöppet i Fahlinboden!

Efter några dagars semester tänkte jag att imorgon öppnar jag upp lilla boden under några timmar, närmare bestämt kl 11 - 15. Då hoppas jag att ni kommer och besöker mig!

Åh hörde ni - vilket väder vi har - jag bara njuter! Bleka vårben byter till en lite mer brun nyans... ja, nu talar jag ju inte om höstens nya inredningsfärg på gamla stols- och bordsben utan mer om min egna "rokokoben". Några dagar i Stockholm med båtturer i skärgården bidrar till ovanstående. Ja förresten, det vill jag rekommendera - åk båt i Stockholms skärgård och upplev en miljö som är helt fantastisk!

MEN vad finns det nu då i den där Fahlinboden som gör den värd ett besök?
Bland annat...
...har jag 2 stycken omklädda stolar enligt bilden som är till försäljning, finns även till dem ett ommålat bord.


Gillar man den mer lite gamla, slitna typen av möbler, så kanske den här bruna stolar tilltalar dig lite mer, finns ett par av dessa.

Är du på jakt efter en skön stol till ditt bibliotek eller kontor - passar denna karmstol alldeles förträffligt!Tyvärr har denna inte någon make eller maka men väl har den funnit en god kamrat i en annan stol, dock utan armstöd men dock omklädd i samma tyg.GEFLE - jag säger bara GEFLE! Jag älskar deras porslin. Här har jag dock bara några tallrikar med brun-grön dekor lyssnande till namnet "Ollie".

Kanna är också från Gefle men tillhör tyvärr en annan servis, men den bruna färgen stämmer bra överens med tallrikarnas.

En liten "köttbullsgryta" har man alltid plats för, eller hur?
Koppar! Något som en tid fått stå tillbaka för andra material men som nu är på stark frammarsch. När jag växte upp hängde kopparbunkarna på väggen i köket och putsades ofta, då min "hemmafrumamma" tyckte att kopparen skulle skina. Jag är av en annan uppfattning - låt bli att putsa, den är vackrare när den "smutsat" ner sig lite.

Så kom igen nu - matcha upp dina nya fynd i koppar men lite gammal, äkta vara. Helt underbara att sätta blommor eller ljus i eller bara ha dem stå som vackra blickfång. Gillar du inte den "matta, smutsiga" looken - fram och gno över med lite "Häxans", så får du ett strålande resultat, som på den "gamla, goda tiden"...

Det finns betydligt mer än vad jag kan beskriva ovan, så bäst är att man svänger förbi och ser vad som finns. Tycker man priset inte är vad man tänkt sig - prova att pruta med mig då, jag är inte helt omöjlig!

See you och Tjingeling tills dess!
/C


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar