tisdag 15 september 2015

Ojojoj....
 
.... vart tar tiden vägen?!
 
Jag har inte haft Fahlinboden öppet så mycket men kommer nu i veckan att ha öppet fredag eftermiddag eller lördag - har inte bestämt mig riktigt än - lutar åt lördagen men kommer att meddela vilken dag det blir här på bloggen och på min fb-sida.
 
Vad gör jag då?
 
Jag har blivit med teakfåtöljer - till ett fantastiskt pris - 3 kaffepaket!
När jag bestämde mig för dem så var jag inte alls så förtjust i dem utan tänkte mest att ja ja, jag kan putsa upp dem och sy nya dynor och sälja dem vidare MEN.... nu har jag tänkt om och tänker behålla dem, mina "kaffepaketsstolar"!
 
Sorry för er som tänkte att ni var intresserade:) - de kommer ej att finnas till försäljning i min lilla bod.
 
 
 
Jag har tvättat rent dem med såpvatten. Nästa steg är att olja dem och sen tänker jag lämna in dem och få fräscha omklädda dynor till dem - ja ni läste rätt - jag tänker lämna in dem - inte göra själv!
 
De är så jäkla snygga och jag är så nöjd!!!!
 
Samma dag som jag köpte "kaffepaketsstolarna" så kom vi över ett teakbord på Tångeråsadagen för en billig peng och som var i rätt höjd till fåtöljerna - snacka om turdag!


Kursdags igen!
  
 
I torsdags började jag en ny möbeltapetseringskurs och i bilen fick jag denna gång sällskap av en stor "Madam" med välsvarvade ben. Som de flesta resesällskap jag haft hittills, förutom min man, är de lite skröppliga och dåliga och luktar ibland riktigt illa - ja, jag skall inte beskriva av vad....
 
När jag några timmar senare sa "God natt" till Madam och åkte hem, stod hon där, om möjligt ännu "skörare" och nästan i bara "mässingen". Men men, det skall vi väl ordna till. Madam behöver lite lyft och utfyllnad både här och där. Är man född i slutet av 1800-talet, så är det ok att ha tappat spänsten i "skinnet" (vem kommer inte att ha gjort det?!).
Jag vet inte vad möbeltapetseringsvärldens motsvarighet till Botox kan vara - kanske tagel och vadd?!:)
 
 
Viljan att våga prova på nåt man inte gjort förut...
 
 

 
Ja, vad skall man säga? Jag har gett mig på ett projekt som jag inte kommer att göra om.
 
En kund ville ha ett skåp ommålat. Tyvärr visade det sig att det var ett "folierat" spånskiveskåp, vilket inte går så bra att slipa så man får en "ruggig" yta så färgen skall fästa bättre. Kunden ville inte heller ha målat i kalkfärg. Efter diskussion så bestämde vi att jag skulle göra ett försök.
 
Hur har det gått då? Jo, det har målats många gånger och nu börjar det att likna något men det är inte något jag rekommenderar att man skall göra....
 
 
 
BRAKO Military RosaEn dag efter jobbet stack jag och en arbetskamrat iväg till "Tant Grön" och då kan det ju låta som att vi var på jakt efter blommor och grönt. Men så var inte fallet! Det egentliga ärendet var att prova "blommiga" kängor:). Just den här färgen är min arbetskamrats favvo. Själv tror jag att jag föredrar den svarta eller den vinröda eller kanske de rostfärgade.... eller de gröna?! Det finns ytterligare ett par som är fantastiskt fina - vilken färg? Jo, de är GULA!

Men... några växter blev det ju också och som nu pryder sin plats på vår veranda:)

Tanken är att det så småningom också skall göras en höstkrans att ha på dörren... men så långt har jag inte kommit än i handling, utan bara tanken finns, vilket är gott nog.

Tjingeling!
/C
 


 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar