måndag 28 oktober 2013

Regn, rusk och dessutom måndag

Urra burra!



Idag är det inget roligt väder...så här regnigt är det på mitt köksfönster just nu! 

Mannen G har "räddat" in trädgårdsmöblerna vi haft på baksidan ifall "stormen" sätter in...





Nej, ikväll blir det bara till att "inte göra något alls", inspirationsgraden är mycket låg just nu. Det skulle behöva komma lite snö, bli lite kallt så man får lite "julstämning" - jag kan inte bara sitta - jag får nog ta och läsa lite och se om man kan komma i stämning - sätt på julmusiken, värm lite glögg och gå loss i inredningsmagasinen!


Jag undrar... tror ni att Ernst någonsin har idétorka?

Tjingeling!
/C



söndag 27 oktober 2013

Normaltid

"Sommartid" blir "normaltid"...

... och jäklar vad tidigt det blev mörkt!

Det har varit en "lång" dag idag men ändå inte så mycket aktivitet; lite målning, städning, tv-tittande och så kransbindning.



Igår gjorde jag en liten "Halloweenplantering" - både lite spretig och spöklik med sin gråa färg men samtidigt en härlig färgklick som min favoritfärg (näst efter svart) orange bidrar med. Allt samma rymdes i den gamla kopparbunken som inte har blivit putsat de senaste "100 åren" och med andra ord har en väldigt fin "patina";)


Tyckte när min syster och jag tittade på kransar till kyrkogården, att de var gjorda av snålt med ris, fult pynt och var väldigt dyra, utifrån det man fick. Bestämde då att jag gör kransarna själv i år.

Har bundit två kransar, en till mammas och pappas och en till mormors och morfars grav. På en stomme av halm, har jag bundit ris av vanlig gran och ädelgran. Kunde också använda kottarna från ädelgranen som dekoration. Några små fina dekorationer i form av en fågel och ett hjärta och  några "vitsprayade" kottar, fick bli det som pryder kransarna. På fredag när landets kyrkogårdar fullständigt flödar av tända ljus och lyktor, skall de läggas på plats på de nu redan risade gravarna.

Nej, nu blir det att ställa sig vid strykbrädan en stund och "släta" ut lite kläder inför stundande arbetsvecka - gäller att se snygg och proper ut!

Tjingeling!
/C

söndag 20 oktober 2013

Slut på helgen och ...

... vad fort det går!

2 lediga dagar som försvunnit i en rasande fart. Jag har hunnit med både bröllopsmingel, äta ute med goda vänner, ett besök till Tant Grön men även lite "pyssel".





En kund som köpt möbler av mig tidigare, lämnade in sin gamla korg och ville få den fixad - så här blev resultatet. Korgen är invändigt klädd med ett svart bomullstyg med små prickar i alla möjliga färger. Två små gröna rosetter får bli "kronan på verket"!






Kommer ni ihåg stolen som jag tidigare presenterat som renoveringsobjekt?

Idag har jag klätt om dynan med ett ordentligt tjockt möbeltyg med små ugglor i alla höstens tänkbara färger. Stolen kommer INTE att målas svart - konstigt va??!! Nej, den skall få behålla sin ek"platina" genom att bara genomgå lite "slip & puts" för att få en ljusare nyans än den  har för tillfället. Därefter kommer den att få stå i vår hall och fungera som "hjälpmedel" när man skall sätta på sig skorna;)


torsdag 17 oktober 2013

Inspiration


Idag har inspirationen tagit semester!


Trots god mat, levande ljus på bordet och en mysig, värmande brasa i kaminen vill inte energin infinna sig, så att jag skulle kunna sätta fart att slipa, måla eller fixa med sådant här annat som jag vanligtvis tycker är kul....... MEN NÄÄÄ, så blev det inte!
 
 
 
För att ändå göra nå´t och inte bara sitta framför TV:n, fotade jag lite men inget som jag tyckte blev så superduperbra som jag tänkt mig.
 
 



I ett av fönstren samsas en margarinlåda ihop med olivträd och pumpor - lägg märke till den "lilla" flaskan, den rymmer bara 5 liter;)
 
 

Lite fotografering med skuggeffekt - måste ju öva inför Halloween - Oooohhh!







Kommer ni ihåg sådana där gamla vaser/urnor som gamla fastrar och mostrar hade när man var liten, oftast gjorda i gips och målade i någon äcklig ärggrön färg?
 
 
Jag hittade en sådan i en andrahandsaffär som till färgen var ännu fulare än grön - LILA, Brrrr!  Jag var bara tvungen att köpa den, för att se om det på något sätt gick att förvandla den till det bättre - sagt och gjort!



FÖRE...
EFTER...




Har inte bestämt mig än om jag skall behålla mönstret i vitt och guld, eller om hela urnan blir svart.
 
Kommer att gå stå mot en vit vägg med lite fina, knotiga, torkade grenar, kanske lite trollhassel - får se när jag är klar om lite mer inspiration infunnit sig;)






Förresten - I förrgår "ramlade jag över" lite nya renoveringsobjekt:

En liten goding med måtten 90x80x40
 
En gedigen ek-karm
 
Nu har jag i alla fall gjort något "nyttigt" under en liten stund, så med gott samvete skall jag nu titta på "Halv åtta hos mig" för att se om man kan få några idéer som kan leda till en  "matlagningskick"! I något av de tidigare säsongerna lagade någon en "parmesankorg" fylld med typ västkuströra, den provade jag att göra. Lite pillrigt var det men absolut värt allt besvär för den var såååååå god!
 
Mumsfillibabba från mig
/C

söndag 13 oktober 2013

Mmmmm - det är höst!


Vilken helg vi haft - strålande väder med fantastiska höstfärger!
Som ni kanske sett på facebook så har jag stängt igen Fahlinbodens loppis för det här året.
Nu kommer jag något halvår framöver enbart ägna mig åt att renovera och måla möbler med undantag för att öppna upp till 1:a advent för att främst sälja jul-/dörrkransar.



min älskade blodlönn...
så här ser det ut om man ligger ner under trädet...



Nedan ses ett litet axplock av vad min fritid ägnas åt.

 
 
 

Jag har upptäckt att ibland går det mycket snabbare att arbeta med sprayfärg, vilket ett glaspäron och ett gammalt Höganäskrus blev varse i helgen. Självklart är ju färgen SVART! Kruset kommer att få fungera som vas och päronet skall fyllas med karameller med färggranna papper på - mums!

 
 
 

Mest på skoj och för eget bruk målade jag en gammal spånkorg och klädde med tyg invändigt. Det blev väldigt bra och går att användas till mycket; picknic, tidningar, leksaker, handarbeten... ja, det finns säkert fler användningsområden, enbart fantasin sätter stopp.







Annars är det ju lite möbler som skall "piffas" till med lite lim, slipning och färg.
 
 










Jag kommer, då jag öppnar upp till 1:a advent, att ha "lite smått och gott" till salu. Till exempel en del stolar, skålar, ljusstakar och korgar som jag arbetat med under hösten. Detta kommer enbart att säljas på plats och ej läggas ut på blogg eller facebook till försäljning utan då är det "personligt" besök som gäller, om man är intresserad att bli ägare till något.

Annars har jag hunnit med en MC-tur till Askersund ihop med mannen G, vilket avslutades med lite mat i Kumla, jag avslöjar inte vad.... men nyttigt var det i alla fall inte;)

Lite fix i hemmet har det också hunnits med idag - det är ju så tacksamt med hösttema även om sommaren dröjer sig kvar och vi har både gula och gröna citroner på vårt citronträd...

Vi bara väntar på att få skörda och få göra lite egen Limoncello. Passar perfekt att runda av den italienska måltiden (ja, nu menar jag ju inte bara att man ätit snabbmakaroner) med en liten kopp espresso och ett glas Limoncello.


Tack för att du tittat in och ha det gott till vi ses nästa gång!

Tjingeling!
/C